Повече от година  руските ракетни удари над  украинските градове не

...
Повече от година  руските ракетни удари над  украинските градове не
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: ПИСМА ДО ГРЕШНИ АДРЕСИ

Повече от година  съветските ракетни удари над  украинските градове не са преставали, а в последно време и зачестиха. Всяка нощ гърмежи унищожават жилищни здания и убиват почтени жители, дами и деца. А у  нас зачестяват апелите за мир. Група интелектуалци, учени и общественици пратили писмо до 49-ия парламент, в което се споделя: „ Ние, подписалите това писмо представители на българската интелигенция, се считаме виновни да заявим, че в днешния сложен миг от европейската история най-важният народен приоритет е да опазим мира, да държим благото ни Отечество надалеч от всевъзможни войни и спорове. ”

Читателят може да намерения, че водиме война с Украйна и от новия ръководител Росен Желязков зависи мира.

Тия интелектуалци и общественици наподобява са не запомнили кой стартира войната на 24-ти февруари предходната години. Чии войски нападнаха и завзеха територии от суверенна страна? Кой унищожи украинските градове, кой остави хиляди жертви в Мариупол, Херсон и Буча?

Щом вие, български интелектуалци, желаете да опазвате мира, пишете писмо на Путин, на неговия военачалник Шойгу и на главорезите от частната войска „ Вагнер ”. Иначе бъркате адреса – не българският парламент желае война, войната към Европа потегли от Кремъл, тъкмо оттова оповестиха и България за вражеска страна.

Но като гледа човек кои интелектуалци са се подписали в настояването за „ мир ”, схваща незабавно, че те са за „ руский мир ”. Сред подписалите са акад. Георги Марков, Петър Берон, Снежана Тодорова, Огнян Сапарев, Боян Саръев – все  лица, свързани с някогашната Държавна сигурност. И още – леви приятели и другарки като Велислава Дърева и Георги Пирински, откровени проруски пропагандатори като професорките Дарина Григорова и Нина Дюлгерова, лъжливи антиваксъри като Атанас Мангъров… Е, измежду подписалите има и поети, чийто пацифизъм не оспорваме. Но в случай че те погледнат по-далеч от своята поетична кула от  слонова кост, току–виж прозрели кое е положителното и кое злото… И чия страна поддържат с подписите си – на агресора или на жертвата?

Да не останат по-назад от тия интелектуалци, и други – от Съюза на българските писатели, също написали сходен текст – декларация – „ апел за преустановяване на войната сред Русия и Украйна ” – отново без да вършат разлика сред агресор и  жертва. И още веднъж адресирали декларацията си до нашия ръководител на Народното събрание, до президента  и до служебния министър председател.

Изглежда в Съюз на българските писатели бъркат Гълъб Донев с  гълъба на мира, та от него чакат да спре войната. Щом сте се нарекли „ писатели ”, до Путин пишете гневни текстове, до неговите генерали и ястреби-пропагандисти, които се зъбят и заканват на целия свят!

В умозаключение: драги ни български интелектуалци, като ще точите пера и ще съчинявате писма за мир, адресирайте ги на вер­ния адрес…

Иначе обществото ще ви ги връща с щемпел „ адресат незнаен ”!

Михал Мишковед
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР